World Cleanup Day 18 september 2021

Op zaterdag 18 september 2021 is het World Cleanup Day: een krachtige ‘groene golf’ van opruimacties verspreid over 180 landen. Vorig jaar hebben er over de hele wereld ruim 20 miljoen mensen meegedaan aan deze grootschalige opruimactie. Ook in Nederland werd er vorig jaar ruim 77.000 stuks zwerfvuil opgehaald.

JCI Volcke Rack zal ook dit jaar weer dit initiatief ondersteunen. Op zaterdag middag gaan onze leden in Fijnaart aan de slag om samen met vele anderen de gemeente Moerdijk schoner te maken.

Over World Cleanup Day
World Cleanup Day is een wereld veranderend idee met een bescheiden oorsprong. Het idee ontstond in Estland uit een spontaan nationaal initiatief in 2008, toen 4% van de bevolking samenkwam om het hele land in slechts vijf uur op te ruimen. Het succes van deze actie verspreidde zich over de hele wereld. Op 18 september komen vrijwilligers in 180 landen samen om de wereld van afval te ontdoen. In Nederland worden er door de Plastic Soup Foundation en JCI Nederland tientallen lokale acties opgezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *