Bij JCI Volcke Rack zijn het de leden die zich voor de vereniging inzetten. Om alle activiteiten in goede banen te leiden heeft de Kamer naast het bestuur ook een aantal commissies.  Deze commissies zijn verantwoordelijk voor de organisatie van één of meerdere evenementen. Deelname aan de commissies wordt door leden zelf bepaald en is naast het nuttige ook nog eens heel gezellig en leerzaam.


Onze commissies:

AspirantencommissieOm de kamer en elkaar beter te leren kennen is het organiseren van een event onderdeel van de aspirantenperiode. De invulling bepalen onze aspiranten.
BrainstormfabriekNieuwe evenementen vinden haar oorsprong in deze commissie. Ook geven we vanuit deze commissie invulling aan de organisatie hiervan.
CommunicatiecommissieHet communiceren en onderhouden van de communicatiekanalen is de verantwoordelijkheid van deze commissie.
Culinaire-wijncommissieWijnproeven doen wij iedere ALV en deze commissie zorgt hiervoor. De opbrengst wenden we aan voor het goede doel.
EreledencommissieAls onze leden 40 worden, nemen ze afscheid van de kamer. De voordracht om erelid te worden is de verantwoordelijkheid van deze commissie.
JCI DoetEen actieve bijdrage leveren aan een goed doel organiseren wij vanuit deze commissie. Ofwel, handen uit de mouwen!
JCI Deelt UitJaarlijks organiseren wij een avond waarop drie geselecteerde goede doelen zich mogen presenteren. De winnaar krijgt een geldbedrag en deze commissie verzorgt deze avond.
KascontrolecommissieJaarlijks vindt er een controle plaats op onze boekhouding en jaarrekening. Hiermee legt de penningmeester en het bestuur verantwoording af over het voorgaande jaar. De kascontrolecommissie is verantwoordelijk voor de controle.
Kerstactie commissieHelaas hebben niet alle kinderen van huis uit de mogelijkheid om leuke dingen te doen in de kerstvakantie. Vanuit deze commissie zorgen we er jaarlijks voor dat ook kinderen vanuit de voedselbank na de kerstvakantie een leuke ervaring hebben te delen.
LedencommissieLeden maken de activiteiten van JCI Volcke Rack mogelijk. Vanuit de ledencommissie spannen we ons in om ons ledenbestand op peil te houden.
RallycommissieSamen met Kiwanis Moerdijk organiseren wij jaarlijks de Volcke Rally. De opbrengst gaat naar een wisselend goed doel.
Social EventcommissieHet bijdragen aan de samenleving vinden wij goed, maar ook onze leden zijn belangrijk. Vanuit deze commissie organiseren wij jaarlijks een leuke activiteit voor onze leden.
Wereld Handel Spel commissieBent u op zoek naar teambuilding activiteit voor bijvoorbeeld een netwerkevenement, kennismakingsbijeenkomst, personeelsbijeenkomst of als start van een cursus of diner? Vanuit deze commissie verzorgen wij het volledige programma hiervoor met het wereldhandelsspel. Kijk onze pagina voor meer informatie.

Voor nieuwe leden en/of aspiranten is de deelname aan een commissie zeker aan te raden. In een kleine groep leert het nieuwe lid al snel de mensen in de Kamer kennen en maakt hij of zij kennis met alles wat JCI hem of haar kan bieden. Ben jij ook actief en tussen de 25 en 40 jaar? Misschien is een lidmaatschap wel wat voor jou.