Bij JCI Volcke Rack zijn het de leden die zich voor de vereniging inzetten. Om alle activiteiten in goede banen te leiden heeft de Kamer naast het bestuur ook een aantal commissies.  Deze commissies zijn verantwoordelijk voor de organisatie van één of meerdere evenementen en kunnen per jaar (iets) verschillen. Deelname aan de commissies wordt door leden zelf bepaald en is naast het nuttige ook nog eens heel gezellig en leerzaam.


Onze commissies:

AspirantencommissieOm de kamer en elkaar beter te leren kennen is het organiseren van een event onderdeel van de aspirantenperiode. De invulling bepalen onze aspiranten.
Culinaire-wijncommissieWijnproeven doen wij iedere ALV en deze commissie zorgt hiervoor. De opbrengst wenden we aan voor een goed doel.
PR-commissieHet communiceren en onderhouden van de communicatiekanalen is de verantwoordelijkheid van deze commissie.
FeestavondcommissieIn 2024 willen wij met deze commissie een feestavond organiseren. De opbrengst van de avond gaat naar een goed doel.
EreledencommissieAls onze leden 40 worden, nemen ze afscheid van de kamer. De voordracht om erelid te worden is de verantwoordelijkheid van deze commissie.
JCI DoetEen actieve bijdrage leveren aan een goed doel organiseren wij vanuit deze commissie. Ofwel, handen uit de mouwen!
JCI Deelt UitJaarlijks organiseren wij een avond waarop drie geselecteerde goede doelen zich mogen presenteren. De winnaar krijgt een geldbedrag en deze commissie verzorgt deze avond.
KascontrolecommissieJaarlijks vindt er een controle plaats op onze boekhouding en jaarrekening. Hiermee legt de penningmeester en het bestuur verantwoording af over het voorgaande jaar. De kascontrolecommissie is verantwoordelijk voor de controle.
Kerstactie commissieHelaas hebben niet alle kinderen van huis uit de mogelijkheid om leuke dingen te doen in de kerstvakantie. Vanuit deze commissie zorgen we er jaarlijks voor dat ook kinderen vanuit de voedselbank na de kerstvakantie een leuke ervaring hebben te delen.
LedencommissieLeden maken de activiteiten van JCI Volcke Rack mogelijk. Vanuit de ledencommissie spannen we ons in om ons ledenbestand op peil te houden.
RallycommissieSamen met Kiwanis Moerdijk organiseren wij jaarlijks de Volcke Rally. De opbrengst gaat naar een wisselend goed doel.
LustrumcommissieIn 2024 bestaat JCI Volcke Rack 45-jaar. Deze commissie zorgt voor een onvergetelijk uitje in dat kader.
Tenniscommissie Deze commissie organiseert het jaarlijks terugkerende “JCI Tennist”. De opbrengst van het toernooi gaat naar een goed doel.

Voor nieuwe leden en/of aspiranten is de deelname aan een commissie zeker aan te raden. In een kleine groep leert het nieuwe lid al snel de mensen in de Kamer kennen en maakt hij of zij kennis met alles wat JCI hem of haar kan bieden. Ben jij ook actief en tussen de 25 en 40 jaar? Misschien is een lidmaatschap wel wat voor jou.