Top
JCI Volcke Rack organiseert Duckrace

JCI Volcke Rack organiseert Duckrace: 5.000 knalgele eendjes in de Roode Vaart tijdens het waterfestijn 'n Bietje koekoekJCI Volcke Rack heeft zaterdag 16 juni 2018 een Duckrace georganiseerd tijdens het waterfestijn 'n Bietje Koekoek aan de waterkant in Zevenbergen. 5.000 knalgele eendjes streden om prijzen in de categorieën ter land, ter zee en in de lucht. Met deze Duckrace is geld ingezameld voor Stichting Elemental Water Foundation.

Warming up

In de vroege zaterdagochtend start de warming up van de race. Leden van JCI hesen zich in knalgele eendenpakken om zo veel mogelijk eendjes aan de start van de race te krijgen. Ieder eendje is voorzien van een uniek startnummer en de eendjes die als eerste de finish bereiken, slepen de mooie prijzen in de wacht. Ook via de onlineverkoop zijn vele eendjes geadopteerd.

Race

Eindelijk is het zo ver! De laatste eendjes zijn verkochtde racelijnen ​liggen klaar en 5.000 eendjes worden de lucht ingetakeld om vanaf het schip Hendrika van de waterscouting Matthijs Heldt Groep het water in te duiken.

Om de eendjes een zetje in de goede richting te geven is de hulp van de ​b​randweer ingeschakeld. Met een flinke straal worden de eendjes vooruit geduwd. De reddingsbrigade stond paraat om enkele verdwaalde eendjes weer binnen de racelijnen te krijgen. De eerste 36 gefinishte eendjes gingen er met de prijzen van door. Nadat de Roode Vaart weer badeendvrij was, vond de prijsuitreiking plaats. Prijswinnaars die niet aanwezig waren, zijn achteraf persoonlijk benaderd.

Het goede doel

Met de Duckrace is maar liefst € 4.000  opgehaald. De opbrengst wordt gebruikt voor een landelijk congres dat JCI Volcke Rack op zaterdag 18 mei 2019 organiseert met het thema water. Het goede doel dat verbonden is aan dit congres is Stichting Elemental Water Foundation. Deze stichting bouwt constructies om zout water om te zetten in betaalbaar drinkwater in derdewereldlanden.

JCI Volcke Rack kijkt terug op een geslaagde race. Dank aan allen die zich belangeloos voor deze dag hebben ingezet en natuurlijk aan alle eendjes voor hun sportieve prestaties!