Top
Over JCI Internationaal

JCI international met meer dan 170.000 leden

JCI Internationaal is opgericht in 1915 door Henry Giessenbier in St. Louis, Verenigde Staten, als een lokale netwerkclub. In Nederland was de naam van JCI lange tijd Junior Kamer. Deze is in 2008 veranderd naar JCI Nederland. Inmiddels is JCI uitgegroeid tot een internationale organisatie met meer dan 170.000 leden, in 116 landen en 5000 grote steden. JCI is niet politiek of religieus gebonden. De missie van JCI is jonge mensen aanmoedigen verantwoordelijke burgers te zijn en zich in te zetten voor sociale en economische ontwikkeling, internationale samenwerking en begrip. JCI Nederland heeft ongeveer 100 kamers en ruim 200 leden.

 

JCI internationaalInvloedrijke club mensen

Bekende ex-leden van JCI zijn o.a. John F. Kennedy, Kofi Annan, Bill Clinton, Al Gore, Gerald Ford, Charles Lindbergh, Prins Albert van Monaco, Jacques Chirac en John Wayne Gacy. Het is een organisatie met veel invloed. JCI heeft de consulterende status binnen de Verenigde Naties, wiens logo, alleen door de VN en JCI gebruikt mag worden. Daarnaast heeft het eenzelfde rol bij UNESCO, de Raad van Europa en ECOSOC.

JCI is toegewijd in het creëren van een positieve verandering in de maatschappij. Wereldwijd zetten we ons als partner van de VN in om de Global Goals voor Sustainable Development te bereiken. Deze 17 ambitieuze doelstellingen zijn gericht op het beëindigen van extreme armoede, het verminderen van ongelijkheid en het bestrijden van klimaatverandering. Door het harde werken van onze leden en de projecten die wij samen organiseren, zorgen we ervoor dat het behalen van deze agenda in 2030 project voor project dichterbij komt.

JCI World Congress

Het JCI World Congress is het internationale evenement waar alle JCI leden van waar ter wereld ook, bijeen komen voor trainingen, sprekers, business, netwerken en feesten. Dit congres wordt elk jaar in een andere grote stad georganiseerd en is voor ieder JCI lid vrij om te bezoeken. In 2017 is het World Congress door JCI Amsterdam georganiseerd. Met ruim 4000 deelnemers was dit een fantastisch evenement. In 2019 organiseert JCI Volcke Rack haar eigen landelijke CvA congres. Lees hier meer over CvA Moerdijk 2019!