Top
Hotel de Borgh

“De Borgh” is gelegen in het gezellige centrum van Zevenbergen, naast het stadhuis van Moerdijk. De Borgh ligt op loopafstand van het treinstation, heeft een bushalte voor de deur en ligt bij de snelweg. Kortom qua ligging een toplocatie! Maar ook qua mogelijkheden biedt ons complex veel perspectief.

 

Bij ons Restaurant in Zevenbergen vindt u vele faciliteiten onder één dak. Naast een Stadscafé met brasserie voor lunch en diner, kunt u hier ook terecht voor feestjes, borreltjes, groepsarrangementen, buffetten, catering, hotelovernachtingen in Zevenbergen en vergaderingen.

Lunch bij de borghHet ontstaan van “DE BORGH” ,waar komt deze naam vandaan?

 

Graag nemen wij u mee naar het verleden waar we het ontstaan van Zevenbergen leren kennen. Dit was een landschap met zeven heuvels of bergen waardoor de naam Zevenbergen is geschapen.

 

Een andere vertelling uit de volksmond is dat Zevenbergen vroeger een havenstad was, waar de schepen vanuit zee een “veilige haven” hadden.

 

Deze prachtige haven bestond uit zeven borgpalen waar de schepen aanmeerden. Er was een legende dat een oogverblindende zeemeermin schepen aantrok. Door haar ontroerende en treffende liederen lonkte zij de schepen naar Zevenbergen toe. De veilige haven die geborgenheid uitstraalt en het gevoel van thuiskomen weergeeft bestempeld ons onderkomen “De Borgh”.