Top
Kijk in de keuken van de topschaatser
Gianni RommeGianni Romme- Olympisch kampioen en topcoach, neemt jullie mee in een actieve vorm hoe de topschaatser traint. Niet alleen de schaatstechniek komt aan bod, maar ook de fysieke kant van schaatstraining en wedstrijd. 

Aan het einde zal je zelf gaan ervaren wat een 1500 meter schaatsen is, door mee te schaatsen met de wereldrecord race op de 1500 meter!

Puur leven en beleven staan bij Gianni hoog in het vaandel. Positiviteit met veel energie zijn mijn handelsmerk. Dit brengt hij graag aan jullie over in deze actieve workshop!

Schaatsen zijn niet nodig, sportschoenen of sneakers wel.
Gianni Romme zette zichzelf in 1998 op de kaart door iedereen te verslaan op de lange afstanden. Tijdens de Olympische Winterspelen in Nagano behaalde Romme goud op de vijf en de tien kilometer. Tot 2006 was hij zelf actief schaatser en behaalde hij totaal 2 gouden en 1 zilveren Olympische medailles, werd 2x eerste op het WK allround schaatsen, 1 x eerste op het EK allround en won 12 WK medailles op losse afstanden. Gianni Romme werd na zijn afscheid coach van de Duitse Anni Friesinger. Met ingang van seizoen 2010/2011 werd hij bondscoach van de Italiaanse schaatsers. In april 2013 werd bekend dat Romme aan de slag zal gaan als assistent bij Team Liga. Aanvankelijk wilde Romme na zijn vertrek uit Italië een pauze inlassen, maar kon naar eigen zeggen het aanbod van Team Liga niet weigeren. Op dit moment is Gianni Romme operationeel manager van de Ijsbaan Twente.