Top
Maak kennis met de reddingsbrigade!

Reddingsbrigade Het Rooie Paerd (onderdeel van Sportvereniging Het Rooie Paerd) is één van de 160 Reddingsbrigades in Nederland en heeft als doel het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. Het Rooie Paerd is opgericht in 1976 en leert haar leden, met name jonge kinderen, wat ze moeten doen als ze te water raken en vooral ook hoe ze een ander kunnen redden.

In 1997 kwam het eerste reddingsvaartuig ter beschikking voor de vereniging. Inmiddels zijn er drie snelle vaartuigen inzetbaar. Eén daarvan is speciaal inzetbaar vanuit de Veiligheidsregio Midden-West Brabant voor waterongevallen en overstromingen. De vaartuigen worden het hele jaar door – zowel binnen als buiten de Regio West-Brabant - met professionele bemanning ingezet bij evenementen zoals zwemwedstrijden, zeilwedstrijden, festivals op of langs het water, Koningsdag en Sinterklaas.

Benieuwd naar wat dit inhoudt en zin in een (inter)actieve workshop? De vrijwilligers van het Rooie Paerd laten je zien en beleven wat er komt kijken bij de reddingsbrigade langs de kust én bij dreiging van hoogwater. Hoe breng je een drenkeling in veiligheid? En hoe handig ben jij met een brancard?