Top
Organisatie

Lustrumjaar voor JCI Volcke Rack 40 jaar!

 

JCI Volcke Rack bestaat in 2019 40 jaar! Een geweldige reden voor een feest dat we graag met jullie vieren. Wij zijn trots dit te mogen doen door het CvA op 18 mei 2019 te organiseren. Het thema water staat centraal en zal op allerlei verrassende manieren terugkomen in de diverse programmaonderdelen. We zorgen voor een spetterende ervaring. JCI Meets Water!

 

Over JCI Volcke Rack

JCI Volcke Rack, ook wel bekend onder de oude naam Junior Kamer Volcke Rack, is een actieve club van ondernemers en ambitieuze professionals uit de regio Moerdijk. Junior Kamer Volcke Rack is opgericht in 1979 en heeft haar wortels in Willemstad. De kamer is al bijna 40 jaar actief en heeft in de afgelopen jaren diverse maatschappelijke bijdragen geleverd.

 

JCI Volcke Rack is een enthousiaste kamer met twintig leden en aspirant-leden die tussen de 25 en 40 jaar jong zijn en elkaar vaak meerdere keren per maand ontmoeten. Uiteraard in de maandelijkse vaste bijeenkomsten, maar ook bij de diverse activiteiten die JCI Volcke Rack en JCI Nederland organiseren. Activiteiten variërend van gezelligheid tot business, debating en maatschappelijke betrokkenheid.

 

JCI Volcke Rack is een actieve Kamer die zich zowel lokaal als landelijk profileert. Lokaal organiseren we diverse evenementen. Een mooi voorbeeld is de Duckrace afgelopen juni. Met de Duckrace is maar liefst € 4.000,- opgehaald. De opbrengst wordt gebruikt voor een landelijk congres dat JCI Volcke Rack op zaterdag 18 mei 2019 organiseert met als thema JCI Meets Water. Het goede doel dat verbonden is aan dit congres is Stichting Elemental Water Foundation. Deze Stichting bouwt constructies om zout water om te zetten in betaalbaar drinkwater in derdewereldlanden.

 

Daarnaast voorziet JCI Volcke Rack landelijk voor alle kamers van de nodige JCI-merchandise. Sinds mei 2015 heeft JCI Volcke Rack de Stichting JCI Merchandise overgenomen. Vol enthousiasme zet onze Kamer zich in voor JCI Merchandise. Met onze producten maken wij het de kamers van JCI mogelijk om zich helemaal in stijl van JCI te profileren bij het organiseren en promoten van hun projecten en evenementen (denk aan drukwerk, polo’s, prijzen, etc.). Ook voorzien wij de kamers van pinnen voor (bestuurs)leden en cadeaus met een JCI-logo.


Over JCI

JCI, Junior Chamber International, is opgericht in 1915 door Henry Giessenbier in St. Louis, Verenigde Staten, als een lokale netwerkclub. In Nederland was de naam van JCI lange tijd Junior Kamer. Deze is in 2008 veranderd naar JCI Nederland. Inmiddels is JCI uitgegroeid tot een internationale organisatie met meer dan 170.000 leden, in 116 landen en 5.000 grote steden. JCI is niet politiek of religieus gebonden. De missie van JCI is jonge mensen aanmoedigen verantwoordelijke burgers te zijn en zich in te zetten voor sociale en economische ontwikkeling, internationale samenwerking en begrip. JCI Nederland heeft ongeveer 100 kamers en ruim 2.500 leden.

 

Sponsors