Top
Bezoek Havenbedrijf Moerdijk

Als vierde zeehaven van Nederland en tweede economische motor van de provincie Noord-Brabant is Port of Moerdijk inmiddels de thuishaven van meer dan 430 bedrijven. Zij kiezenvoor Moerdijk vanwege de bijzondere combinatie van eigenschappen. De haven is strategisch gelegen tussen de mainports Rotterdam en Antwerpen, en de meest inlands gelegen haven. De open verbinding met zee en de maximale keuzevrijheid voor spoor, weg, buisleidingen,binnenwater of zee brengen alle eindbestemmingen binnen handbereik.

Port of Moerdijk kenmerkt zich door een verscheidenheid aan bedrijfsactiviteiten, een ruime opzet en goede gezamenlijke voorzieningen. De totale oppervlakte van het gebied is2635 hectare. Jaarlijks doen meer dan 2.000 zeeschepen en 12.000 binnenvaartschepen de haven aan. Zij zorgen bij elkaar voor een overslag van zo’n 18 miljoen ton per jaar. De haven biedt direct en indirect werkgelegenheid voor zo’n 19.000 mensen.

Op zaterdag 18 mei biedt Havenbedrijf Moerdijk je een unieke rondrit aan over het haven- en industriegebied. In circa 1 uur laten we je alle ins & outs van de haven zien, en pratenwe je bij over de laatste ontwikkelingen in het gebied.